måndag 31 maj 2010

Angus & Julia

På den lite mer positiva sidan av den här dagen så tipsade en av mina bättre vänner mig om Angus & Julia Stone vilka jag har göttat ned mig i idag och funnit mig älska massor redan efter en förmiddag. Dessutom hittade jag till deras youtube-kanal vilken är en fullständig liten kokande gryta av härlig frisläppt kreativitet. Jag skulle kunna titta på deras videor hela dagen men jag har resefilmer att klippa tyvärr. Ni kan titta!

Gaza

Hur många inlägg i denna fråga börjar såhär: ”Jag vet ju inte så mycket om konflikten i sig, den verkar väldigt komplicerad, jag vill inte riktigt ställa mig på ena eller andra sidan men jag tycker att det hela verkar vara onödigt och att de ska sluta göra varandra illa. Våld är dumt. Varför kan vi inte bara kramas?”
Typ.
Allt för många va? Man vill inte riktigt fördöma någon för då dyker det säkert upp någon som vet mer än en och stoppar upp ett finger under näsan på en och så får man krypa tillbaka och skämmas för att man var så dum och trodde att det skulle vara så enkelt som att de bara kunde skriva på lite papper och komma överens, kanske sluta fundera så mycket på gamla dammiga böcker och saker som hände för många år sedan och fundera på sina barn. Nej, så enkelt är det inte.
Så enkelt var det inte.
Nu har Israel gjort det jävligt enkelt. Oavsett om man är ”insatt i konflikten” eller inte. Oavsett vad som hänt innan så är väl det här jävligt illa?

Jag mår uppriktigt illa av allt ihop. Ingen kan rättfärdiga att man skadar och dödar människor för att andra människor inte ska få mat och medicin och byggmaterial till sina hus. Det är vidrigt. Jag tänker inte skriva mer om det än så, för det finns inte så mycket mer att säga. Vidrigt.

söndag 30 maj 2010

Blandade klagomål och hyllningar

Jag sitter på jobbet idag, det är inte så farligt ändå. Småjobbar lite och bloggar och sådär, det kunde vara värre... Helt ok helg tycker jag, har haft trevligt med trevliga människor och druckit mig berusad, det var väl det hela.
Trevligt. Roligt, etc.

Hade ändå lite svårt att slappna av igår, gick runt och funderade på allt jag måste få klart i veckan som kommer. Onödigt att fundera på det när man är på en fest och bara borde koncentrera sig på att ha trevligt, eller hur? Så då blev jag irriterad på mig själv och på ännu sämre humör... Men tillslut är det väl bara att acceptera det hela. Jag ska jobba svinhårt i veckan som kommer och sen blir det väldigt lugnt och väldigt skönt, lite för lugnt och skönt kanske...
Men jag tänker inte fundera på det ännu, jag tänker bara glida med nu i ett par veckor, det är vad jag har bestämt mig för. Ingen ångest, inga negativa framtidsutsikter, bara varje dag precis som den är. Låter inte det underbart? Jag tycker det i alla fall.

Nu ska jag kanske jobba lite, känns så onödigt att sitta här på en söndag annars.

Just det! Nu kom jag på vad jag ville visa... Igår kom jag hem hyfsat tidigt och bestämde mig för att titta på film och äta glass (som man så gärna gör klockan halv två på lördagar). Jag kollade på Royal Tenenbaums för första gången på flera år och slogs verkligen av hur bra den är. Måste kanske se den där räv-dock-filmen Som Wes Andersson har gjort ändå...
Hur som helst, den här scenen är förjävla vacker, tycker ni inte?

fredag 28 maj 2010

Fixarna




Centrum av uppmärksamhet på festen har blivit att ett handtag har gått sönder på toadörren.
Killar...
Så är det fan med killar om man ska vara lite generaliserande. De samlas runt såna saker och pekar och pratar. Jag förstår det inte alls...
Trevligt har vi ändå vill jag påstå. Jag fyllnar till i lagom takt.

Fredag

Varför känns det hela tiden som att allt händer samtidigt hela tiden?
Nu var det där lite rörigt kanske men det är så det är. Rörigt. Trots att det börjar bli sommar och trots att jag har befriats från en hel del arbete så går jag runt och är stressad just nu. Och lite i onödan känns det som. Den här helgen händer det en massa saker i alla fall och jag ska försöka njuta av dem. Ikväll är det fest hos Mathias och Valeria.
Enda problemet med det är att de bor ute i obygden men det är överkomligt. Kul.
Imorgon är det stödgala för den tidigare omskrivna teaterföreställningen som jag har visst samröre med. Det blir sådär hemtrevligt skulle jag tro. Mat och vin och artister typ Bo Kaspers-Bosse och Clownen Manne. Kul.

Däremellan ska jag jobba och sen ska jag städa och sen antar jag att helgen är slut igen. Men sådär ska man ju inte tänka egentligen va? Jag oroar mig för mycket och ska försöka fokusera på att ha trevligt ikväll. Det är min plan. Nu går jag till systemet.

Vad ska ni göra ikväll kära läsare? Roliga saker?

Själv planerar jag att möjligen dansa till den här låten ikväll:

torsdag 27 maj 2010

En bra affär

Sitter och surfar efter objektiv på Tradera, lite som ett barn i en godisbutik antar jag. Men det är dyrt det där tyvärr. Så jag letar efter klipp, bra affärer, objektiv som kanske ser dassiga ut på bilden eller där säljaren har underskattat värdet i en 20 år gammal glugg... Erik brukar alltid påpeka att det är något som karaktäriserar mig, jag gillar att göra en bra affär, att få saker till ett bra pris. När jag och Johan var på Primark i London (vilket för övrigt inte är en rolig upplevelse, men billigt) så köpte jag två skjortor vilka jag trodde skulle kosta mig 16 pund, väl framme i kassan kostade de bara 11 och jag blev överlycklig. Sedan dess har jag berättat för alla som vill lyssna att jag köpte två skjortor för 130 spänn. Helt ofrivilligt är jag stolt över detta. Gör det mig till en snål person? Jag vet inte... Jag har inga problem med att punga upp för något om jag måste, det är bara det att jag gillar en bra deal. Det hade inte gjort någon skillnad om skjortorna sänkts från 20 till 15, det var själva sänkningen som gjorde mig glad. Jag tror att det är väldigt svenskt, om man nu ska generalisera. Hade jag inte varit så rädd för alla människor i världen (utom möjligen en handfull) så skulle jag nog älska att pruta på marknader och så också.


Jaja. Nu ska jag gå hem från jobbet och kvällen ligger öppen. Det är skönt. Ofta funderar jag vid den här tiden på vad jag vill göra med min kväll och inser att jag inte egentligen vill något av de alternativ som oftast finns. Ikväll är det lite tvärt om tror jag, det finns mycket som skulle vara skoj ikväll. Vi får väl se...

Drömmar om festivaler och sånt

Jag träffade min pappa igår och åt lunch. Jag frågade honom om de gårdar där jag jobbade som kolloledare en gång i tiden. Det var framförallt två jag blev kär i, Nordsjögården i Järvsö och så Sunda på Blidö i Stockholms skärgård. De där gårdarna är sålda nu, någon har dem som sommarhus eller driver dem som hotell. Det känns synd på något sätt, om det är något i världen jag skulle vilja ha så är det en gård som Sunda, att äga det, det är väl inte så mycket begärt...?
För jag tänker på allt man skulle kunna göra där. Jag tänker att jag skulle ordna en skärgårdsfestival, två dagar ute på min gård, två scener, en inomhus och en utomhus, bastu i omgångar, matförsäljning i stora huset och fotbollsturnering på dagarna. Vuxenkollo, typ. Vilken dröm! Antagligen skulle det vara jobbigare att styra upp något sådant än vad det skulle vara värt. Antagligen skulle det aldrig bli så perfekt som jag tänker mig att det skulle bli, men ändå.
Sånt fantiserar jag om nu när det (nästan) är sommar. Jag drömmer om gräsfläckade kläder och nattdopp. Om musik och myggbett och billigt rödvin.
Jag har insett själv att jag gärna kraftigt överromantiserar sommaren, både för mig själv och för er. Men det kan väl inte vara fel ändå?

I alla fall. Allt detta fick mig att fundera på festivaler i allmänhet. Jag vet inte riktigt om eller vart eller med vem jag ska åka. Jag vet inte egentligen om jag ska åka på nåt alls, förutom Way out West, nu när Mumford & Sons kommer...
Så jag undrar lite: Är det några läsare här som ska åka på kul grejer? Jag är väldigt sugen på att ge mig av på lite sådana äventyr, om inte annat så bara för att fota, men man vill ju inte gärna ge sig av helt ensam. Någon som har ett stående camp? Någon som vill bjuda in mig till deras bilresa? Kanske inte... Men det kan vara värt att kolla tänker jag.

Torsdag, eller hur?

Jag tog en paus från... det mesta igår. Köpte ett nytt TV-spel och var ett med soffan i många timmar. Härligt ändå, men inte i längden. Idag hade jag faktiskt tänkt att komma någonstans, ska få massor gjort idag, det är planen.
I alla fall, Spotifyinvites är på väg till alla som kommenterade fram tills NU och som lämnade sina mailadresser, ni installerar programmet som ska komma att revolutionera er musikaliska vardag och sedan börjar ni omedelbart att lyssna på den här listan, OK? Bra...

Nu ska jag jobba, men jag lovar att skriva något helt vettigt senare som en omväxling.

tisdag 25 maj 2010

Mos

Ikväll har jag filmat teater igen vilket var väldigt kul. Nu sitter jag på jobbet och gör mest ingenting i väntan på att mina ljudfiler ska laddas över till datorn i snigelfart.
Det är inte jättekul, det kan man inte säga.
Så jag tänkte att jag skulle skriva något men vad ska man då skriva om...?
Jag kan faktiskt inte komma på något för min hjärna är ganska mycket som mos just nu. Vi får höras imorgon helt enkelt. Ja, det blir nog bättre.

Föresten! Är det någon som vill ha Spotify-invites? Inga tävlingar, inga hakar. Hör av er bara om ni inte har det fantastiska lilla programmet men vill ha det, jag har en hel hög såna där liggandes upptäckte jag precis.

Jaja. God natt på er.

Hemma

Ok. Nu är jag hemma igen. Den här gången är jag hemma ett tag också. Men tiden går så fort just nu, det känns som att jag kommer att blinka och sen är det höst...
Skitsamma, London var härligt på många sätt även om de flesta av turistgrejerna var hemska och överbefolkade, är det något tips jag kan ge till någon som ska dit så är det väl att undvika allt sånt för det tyckte jag inte så mycket om alls faktiskt. Inget särskilt revolutionerande tips kanske...
Jag tog inte alls så mycket bilder den här gången, mest för att jag inte hade med mig något teleobjektiv, jag har upptäckt att jag verkligen måste ha en bra 300mm på såna här resor, det gör mycket för fotot. Men nu hade jag inte det så egentligen tog jag bara en enda bra bild och det är den längst ned här.



Marknader, det måste vara det bästa. Är det något man alltid ska göra vart man än kommer så är det att besöka en marknad tycker jag. 

Johan är mycket för turistbilder, han vill att jag ska fota honom framför varenda liten grej och jag hatar det... Han lyckades övertala mig om att jag ju faktiskt måste ha en bild på mig själv framför den här bron, det var väl en himla tur att vi tog den så att ingen tvivlar på att jag faktiskt varit i London...


söndag 23 maj 2010

Alla människor...

Jahaja. London dag 2. Solen skiner och sånt. Det kommer att bli en underbar dag på många sätt och säkert en jobbig dag på andra sätt. Vi gick så mycket igår så att jag faktiskt har blåsor under fötterna vilka lär göra sig påminda idag... Men att klaga nu, solig dag, 25 grader i London, det vore inte så snyggt va?
I övrigt var vi jävligt klyschiga igår och det är det ofta väldigt skönt att vara. Vi gjorde alla atraktioner, vi åt engelsk mat, vi avslutade kvällen med att bli lite lulliga och se fotboll på vad som bara kan beskrivas som arketypen för en brittisk bar. Trevligt var det.
Så efter en sån dag har jag inte så mycket att skriva.
Förutom något som jag och Johan pratade om igår och som jag inte kan sluta tänka på.
Igår på lördagkvällen så fullkomligt myllrade det på gatorna av folk i hela stan. Igår på dagen så var Hyde Park fyllt av solbadare till bristningsgränsen. Antagligen har jag aldrig sett så mycket människor på en och samma dag. Och om man tillåter sig tänka på att alla de där människorna har en historia och ett liv och drömmar och bara att alla de där människorna igår hade middagsplaner någonstans... Det blir så svindlande när man tänker så efter en dag som igår. Som när man någon gång slås av tanken på hur stort Universum är, ni vet. Jag vet inte... Jag tror inte att jag har tänkt så förut. Det är en konstig tanke bara.

Fullständigt innehållslöst svammelinlägg... Men i mitt försvar så skrevs det i luckan mellan dusch och frukost, och det är inte den bästa tiden på dagen.
Hoppas att ni har en härlig söndag!



Location:Leinster Terrace,Paddington,Storbritannien

lördag 22 maj 2010

God morgon

Alldeles för tidigt på en lördag... Jag ska snart åka iväg till flygplatsen, tänkte mest dra upp lite bilder från igår. Jag hade en jävligt härlig kväll och det sved lite att gå hem tidig. Det är så mysigt att det finns utomhusbarer och att alla är sommriga och att dricka öl i plastglas och allt sånt... Jag har saknat det så mycket.



Alla blir snygga i det där röda ljuset upptäckte jag igår... Jaja. Mot Arlanda!

fredag 21 maj 2010

Amanda




Amanda. Fina Amanda. Visst saknar vi hennes blogg en smula? Jag gör i alla fall...
Nu: Trägårn!

Location:Mosebacke Torg,,Sverige

Sommaren

Härlig dag idag. Jag är på väg till Mossebacke för att träffa Amanda. Jag har saknat henne, av någon anledning har vi inte setts på typ en månad nu. Det blir nog trevligt.

Lundakillen frågade i kommentarerna varför jag inte, min vana trogen, skriver mitt lilla fredagsinlägg och frågar vad ni ska göra ikväll.
Den handlar mest om att det inte riktigt känns som fredag idag tycker jag... Kanske för att jag var mer än måttligt berusad i glada vänners lag igår och var ledig idag. Dessutom har jag en taxi som anländer 07.00 imorgon, så det känns inte riktigt fredag, nä...
Vad det däremot känns som idag är sommarlov. Det känns som en sån där junidag typ tre dagar in i sommarlovet när solen skiner och det luktar sådär jättestarkt av syren och man inte riktigt vet vart man ska ta vägen för man har så mycket tid och så mycket lycka framför sig. Kanske inte riktigt så idag, men det finns en förnimmelse av det i luften. Och det räcker bra.
Det kommer nog att bli en bra sommar det här. En av de bästa. En att minnas. Jag siktar på det, och idag känner jag det i hela kroppen.



torsdag 20 maj 2010

Jag ska åka till en ö

Ikväll ska jag på middag. Trevligt. Det känns väldigt vuxet med dinner party gör det inte? Jag gillar det, jag vill försöka få in mer sånt umgänge i mitt umgänge känner jag, hur många öl kan man dricka på Underbara bar innan det blir gammalt liksom? Ganska många tror jag i och för sig...

Vilken rörig vecka det här är, allt är upp och ned. Jag njuter i fulla drag av att vara rörig just nu, att svepas med i detta ett tag och tackla det som det kommer. Mellan varven har jag dessutom fått vara ledig mitt i veckan, hur länge sedan var det jag var det? Och på lördag åker jag en sväng till London. Det blir nog bra, jag har aldrig besökt London och jag har inte så mycket förväntningar annat än möjligen att det ska vara ganska grått och brunt, jag känner på mig att det kanske inte är helt riktigt.

Enda gången jag besökte Brittanien var när mitt ex bodde där. Hon pluggade i en studentstad norr om Liverpool, Preston. Vilket jävla rövhål det var, Preston, där kan vi snacka grått och brunt och regn och sneda tänder.
 Om man bildgooglar "Preston"...

Jag slogs av två saker på min visit där: Allt man hört om brittisk matlagning är sant, jag köpte en pizza som var utom denna värld i äcklighet. Och: Vad är grejen med denna besatthet vid att klä ut sig? Engelsmän tycker väldigt mycket om att gå på maskerad, så förstod jag det. I den här lilla staden som möjligen var i storlek med typ... Lund? Så fanns det inte mindre än fem ”fancy dress shops” och varje dag när jag var där så såg man människor på väg ut iklädda de mest fasansfulla kreationer (det mesta verkade gå ut på att väldigt överviktiga tjejer skulle ha väldigt små kläder på sig). Varför gör de så?
Har aldrig riktigt hajat maskerad grejen, väldigt mycket jobb för att se ut som en idiot, eller?

?

I brist på annat...

Ingen ska säga att jag inte är öppen för att helt ogenerat stjäla idéer från andra människor när det behövs... Jag tänkte att det kunde vara kul att göra en sån där enkät som alla bloggare pysslar med. Jag stal en från Johan som sannolikt stulit den från någon annan. Återkommer senare med ett riktigt inlägg.

Frågor som någon annan hittat på, svar av mig:

Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Johan, om jag rullar stolen en smula också.

Vad var det senaste du såg på tv?

Har inga kanaler hemma. Det senaste jag såg i TV-väg var ett nedladdat avsnitt av The Office, amerikanska versionen.

Utan att se efter, gissa vad klockan är?

12.07. Ganska grovt fel... Den är just nu 11.52

Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Den här låten. Och prat här på kontoret men jag vet inte vad de säger, musiken dränker det mesta som tur är.

Vad gjorde du på innan du började svara på den här undersökningen?

Jag läste lite bloggar och kollade min mail, svarade på ett från en trevlig läsare som vill köpa en bild av mig!

Vad har du på dig?(detaljerat)

Skor från Vans ovanpå helt vanliga svarta strumpor. Byssor som jag precis inhandlat från Svensson Jeans ovanpå ett par riktigt slitna kallingar, kan vara ett av de där paren som har hängt med sedan mellanstadiet typ. Ett bälte som inte funkar. En t-shirt från T-post. Det är allt.

När skrattade du senast?
På tunnelbanan idag tror jag, en tant sa något skämtsamt som jag inte kommer ihåg och jag skrattade artigt. Det var ett falskt skratt.

Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Whiteboards och sånt. Trista företagsgrejer. Lite tidningsurklipp. En 20-lapp som en gång tillhörde Bert Karlsson.

Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?

En jävligt härlig lägenhet. En jävligt härlig kamera eller två. Men först av allt en riktigt lång resa. Ja.

Berätta något om dig som folk inte känner till?
Vet inte...

Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad ska skulle det vara?
Hm... När det kommer till kritan kanske man skulle stoppa någon hemsk naturkatastrof eller så egentligen, det har väl varken med politik eller skuldkänslor att göra? Man skulle kunna säga mycket annat men om jag verkligen hade makt att göra det då skulle man väl bli tvungen att göra något sånt väl?

Tycker du om att dansa?

Jag tycker väldigt mycket om att dansa, det är väl enda anledningen till att man fortfarande går ut och klubbar... Men det blir bara riktigt roligt i rätt miljö till rätt musik.

Har du några husdjur?
Nej.

Vilket jeansmärke?
Äger inte två par av samma märke faktiskt, det är svårt det där. Letar mycket efter par som passar. Gillar mina nya Svenssons.

Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Vet inte alls. Är en bra bit bort från det där...

Vad vill du att gud ska säga till dig när du kommer till pärleporten?
”Jag ber om ursäkt för alla olägenheter” Då skulle jag skratta gött och kanske glömma min förvåning och ilska över att det faktiskt finns en gud...

Vilken var din första konsert?

Oj, vet inte. Jag minns att jag var med pappa och såg Robert Broberg i Globen när jag var knodd. Den första jag gick på av egen kraft var antagligen något på grönan i tonåren, vad minns jag inte.

Fyra favoritsaker utan rangording?
Min kamera. Min soffa. Min skinjacka. Mitt japanska cigarettetui/speldosa.

Vilka gör du, önskningar eller planer?
Va? Jag gör väl både och. Kanske.

Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Vet ej. Har hört någon gång att det var Brorsans idé.

Gillar du din boendesituation?Ja, den är helt ok. Gillar min lägenhet, gillar området, ogillar den höga hyran, så kan man nog säga. Men jag bor bara kvar där ett par månader till...

Har du bra hörsel?
Jag har väl inte riktigt George Costanza-bra hörsel men jag klarar mig...

Idrottar du?
Nej. Aldrig någonsin. Funderar på att börja planera att lägga upp en plan för att börja träna. Snart.

Smeknamn?
Jeppe. Jeppan. Och när jag jobbade på fritids: Peppe.

Vilken låt lyssnar du på just nu?
Tog av mig lurarna för att göra motstånd mot lunchplanerna (kebab). Så nu är det någon Norah Jones-kopia på reklamradion som brusar i bakgrunden.

Har du hånglat med någon på din Skunklista?

Har ingen skunklista, det låter som en hemsk sak att ha.

Vad ska du göra nu?

Nu ska jag publicera detta och sedan knalla ned till ICA och köpa mig en sallad eller liknande. Sen ska jag klippa lite resereportage är tanken.

tisdag 18 maj 2010

Teater och våld

Man kan väl inte säga annat än att förra inlägget var en smula publikfriande... Men jag behövde lite pepp, tack för det!
Ikväll har jag filmat en teaterföreställning, den som jag skrev om i helgen. Min mamma och pappa var med och grundade den där teaterföreningen en gång i tiden, det är snart trettio år sedan... Det är mysigt med sånt, såna platser som på nåt sätt aldrig förändras. Det är samma stämning uppe vid cirkustältet som teatern spelas i som jag minns att det var när jag var med första gången för över 15 år sedan.
Och det är något unikt och ovanligt med en grupp på 100 människor i alla olika åldrar som gör något ganska stort tillsammans utan att en enda av dem kräver mer än den där stämningen tillbaka.
Jaja.
Gå och se det om ni har vägarna förbi Enskede, här kan ni kolla: www.enskedespelet.com.

Min far skjutsade hem mig och berättade en historia som på något sätt summerar mycket av det jag har i mig som kommer från honom.
Han hade upptäckt att banderollen för ovan nämnda teaterförening som han hängt upp över Nynäsvägen inte längre satt där. Istället var där reklam för en närliggande MC-butik. Pappa gick dit för att byta några ord med ägaren...
Och här hade den historien kunnat ta en våldsam vändning om pappa var lagd åt det hållet, ägaren var allt annat än ångerfull, skamsen eller timid när han anklagades och som jag förstod det så hotade han far min med stryk. Pappa sa precis vad han tyckte och gick därifrån istället med knutten gastandes och hyttandes med näven bakom. Jag tyckte att det hela lät obehagligt och kanske skulle jag själv inte ens ha gått dit. Jag anar att pappa också tyckte att det var ganska obehagligt. Det är där jag tror att vi är lika vi två. Våld på det där sättet är mig jävligt främmande, jag tycker att det känns... Konstigt. Konstigt att någon skulle agera så, att hota och försöka skrämmas, är det inte sjukt på något sätt?
Jag tänker en hel del på det där, jag kommer nog aldrig att förstå mig på sådana män riktigt tror jag...

Fortsatt sol

Vädret är underbart och jag känner en underlig harmoni runt min person för tillfället... Jag är på jobbet en sväng, bara en sväng... Sen ska jag nog gå och se den där pjäsen igen och imorgon tänker jag vara huslig, jag tänker tvätta, jag tänker städa. Och jag ser fram mot det också, konstigt...

Jag har suttit här och funderat lite på den här bloggen. Det kan vara dags snart va? Dags för att lägga ned det här, inte blogga mer? Så har jag tänkt i alla fall och det känns på något sätt logiskt att det skulle bli så. Men. När jag satt här och funderade på det så kändes det inte bra, det kändes som att det skulle bli tomt.
Trots att jag inte känner någon större gnista just nu, och trots att det inte längre är så många som läser tror jag, trots det så känns det nästan olidligt att jag bara skulle sluta helt, så kan vi inte ha det.

Nej, istället för nedlagd blogg: nytändning! Vi börjar såhär: nytt blogghuvud, en fin bild på solsken och sånt skit samt en mördande bra jävla spellista. Jag har jobbat med den större delen av eftermiddagen och den innehåller bara, enbart, otroligt bra låtar, från början till slut. Allt jag kunnat sammanställa från alla listor jag fått från er det senaste året finns där.
Gött.

måndag 17 maj 2010

Det är måndagen den 17:e maj och världen ställs på sin ända

Det är Norges nationaldag. Dessutom har Dio dött, stackarn. Förutom det så har allt blivit annorlunda idag. Världen har som sagt ställts på sin ända, den har lutat ett tag, varit på väg att tippa över och jag har ståndaktigt hållit emot och vägrat släppa taget, men nu, nu är allt upp och ned.
Jag är kryptisk, men vad kan man säga, så är det. Min arbetssituation kommer att förändras... Och nu låter det som att jag har fått sparken... Har jag det? Nej, det kan man inte riktigt säga ändå. Och den största anledningen till att man inte kan säga så är att jag just nu inte alls känner för att bajsa på chefens skrivbord eller slita ner TV:n från väggen och storma ut.
Just nu känner jag lättnad.
Och någonstans hyfsat djupt ned i mig en pirrande känsla av förväntan, som att allt är möjligt. Jag hoppas att den känslan får växa...
Dessutom känns det typiskt på något sätt. Det har gått 13 månader sedan 1000apor.se släcktes, förra sommaren blev en bra sommar men en sommar med ganska mycket ängslan i magen. Och sedan löste det sig. Och det tror jag att det kommer att göra nu också. Till det bättre. Jag måste tro på det, för om jag inte tror på det så tror jag inte på mig själv, och det känns som att det är dags för mig att börja tro på mig själv nu...

Nu tänker jag gå ut i solen.

lördag 15 maj 2010

Sol!

Vilken jävla dag! Det spritter i kroppen idag, det rycker och pockar, det är en jävla härlig dag och jag njuter fullt ut.
Idag ska jag på teaterpremiär, "Momo eller kampen om tiden" blir det och det är min gamla teaterförening Enskedespelet som sätter upp den. Jag har varit med de senaste två spelen men den här gången fanns ingen tid. Det kommer att bli underligt att se det från sidlinjen tror jag. Jag kommer nog att avundas mina vänner på scenen som får uppleva premiärnerverna ikväll, älskar den känslan.
Men mest av allt ska det bara bli roligt att se! Och sen, ikväll, så hoppas jag verkligen att det finns någon som jag kan gå ut med för det spritter som sagt i benen och jag vill ut på äventyr! Hör ni det alla vänner och bloggläsare, ikväll är jag redo för det mesta!
Vad ska ni göra med denna underbara dag?




torsdag 13 maj 2010

Paris

Jag ska snart gå hem och ta min långa helg. Jag orkar inte skriva så mycket här, allt känns härligt idag på nåt sätt, vet inte vad det är med mig...
Som utlovat då, mer bilder! Jag hoppas att ni tycker att det här är en tillstymmelse till lika roligt som jag tycker att det är... Vädret gjorde att det inte var riktigt lika roligt att fota i Paris som i Budapest men det blev ändå en hyfsad bild eller två.

Paris = Detaljer.

Lite mer om detta bröllop...

Jag sitter på jobbet och ska klippa Schulman Show till imorgon, det känns inte så jobbigt faktiskt, har långhelg framför mig sen och det ska bli underbart. Jag har köpt skjortor idag som jag är mycket nöjd med, har funnit ny, härlig musik som jag lyssnar på... Livet är ganska gött ikväll kan man säga.
Ikväll kör vi lite bildinlägg tänkte jag, härligt va? Och då tänkte jag att vi skulle börja med bröllopet, detta bröllop... Jag undrar om alla andra som var där liksom jag inte riktigt har hämtat sig ännu. Det var väldigt fint och såhär i efterhand känns det lite trist att jag inte fotade mer men samtidigt ganska skönt att jag upplevde det ordentligt istället.
Ni får ursäkta om jag fokuserar mycket på bruden här men hon är väl ändå viktigast?

Sviterna efter marskalkmiddag dagen innan bröllopet. Älskar den här typen av ljus och bord fyllda med använda glas, visst känner man att det hades trevligt där när man ser det?



Mats och Annas bloggar har ni här: Mats och här: Anna

Mats fyller år idag! Gratta honom!