tisdag 14 september 2010

Jesper utvärderar dina riksdagskandidater baserat på namn (del 2)

Vi tar några till redan ikväll tycker jag, det är många att beta av och många knasiga namn kvar att sätta poäng på.

Aktiv Demokrati – partiet för kontinuerlig direktdemokrati.
AD (jag utgår från att de vill bli förkortade så) har inte många namn på sin lista, bara sex män med trista svennebanan-namn. Det de däremot har gjort är att använda sin valsedel till fullo genom att skriva ut telefonnummer, mailadresser och sånt konstigt på sin valsedel. Man kan t.ex ringa Patrik Fridén på 0733-765287 om man vill fråga ut honom innan man kryssar hans namn och man kan läsa att Martin Gustavsson, 38, är Ingenjör, socialist, piratfeminist och invandringsskeptiker.
Småkul men det är namnen jag vill fokusera på här, så det blir bara ett poäng till Aktiv Demokrati.

Arbetarpartiet-Socialdemokraterna
Nu då! Här måste vi ändå kunna hitta lite bra namn, visst måste väl såssarna ha tänkt på att sätta namn på listan som drar ögonen till sig?
Jag vet inte jag… Trots en lång lista så är det rätt trist. Det är mycket utlandsklingande och svåruttalat vilket i sig inte betyder bra tycker jag. Vi vill se namn som på ett roligt sätt går ihop med yrket eller namn som rimmar på roliga saker. Nej, en smula grått här och det bästa jag kan hitta är:
Käte Diederichsen, Lidingö
Aleksandar Srndovic, Pappersarbetare, Norrtälje
Sara Kukka-Salam, Ekonomistuderande, Solna
Ganska låg nivå va? Att börja sitt efternamn med fyra konsonanter är visserligen alltid uppskattat samt att ha ett namn som vagt för tankarna till manliga genitalia, men ändå, S borde kunna bättre. Två poäng till Socialdemokraterna.

Europeiska Arbetarpartiet-EAP
Partiledaren för EAP, Hussein Askary, har sett till att skriva partiets webadress efter sitt namn på valsedeln vilket ju är smart för då kan man surfa in där innan man bestämmer sig och inse precis hur tråkigt detta parti är. Det verkar alltså vara ett parti som vill utreda finanskrisen ordentligt och ”Krossa klimatlögnen & gröna svastikan” (jag har aldrig sett en grön svastika förut så det var kul!)
Snackar vi namn (vilket vi ju gör) så är det lite småskoj här med namn som Sergej Strid, Erol Curmak och Michael Goj. Tre poäng ska de allt ha tycker jag! Bra knäppighets och tråkighetsfaktor på en och samma gång här, sånt ska premieras!

Landsbygdsdemokraterna
Jag lär mig mycket under denna lilla utvärdering hörrni! LD’s valsedel verkade så urbota trist att jag var tvungen att googla dem för att försöka hitta något roligt med detta parti. Sanningen är att det inte blir roligare och att LD-anhängare i allmänhet tycker att livet är ungefär såhär kul:
Det här kan alltså vara det tristaste partiet som du kan välja på söndag! Är du en riktig lustigkurre av Killinggänget-generationen så kanske du gör det enbart av ironi, det kanske är så LD får ihop sina 0,00xx procentenheter?
Hur som helst så visst, det finns ett och annat att fnissa åt på listan, typ Nille Niilimaa, mannen(?) med kanske störst andel vokaler i sitt namn av alla kanditater! Men i allmänhet är det förjävla trist. En poäng, enbart för Nille.

Och vi har inte ens kommit till de riktigt extrema gängen ännu! Stay tuned...

1 kommentar:

  1. Nämen fy! Finns det en sosse, ehuru det adliga (eller skånska) uttalet "såsse" i Liiidingö? Det får tanten minsann en ögonbrynshöjning av mig, vad nu det kan vara värt. Och, det kan inte vara lätt för 'na där på den blåa förorten. Starkt jobbat Käte!

    SvaraRadera