fredag 17 september 2010

Jesper utvärderar dina riksdagskandidater baserat på namn (del 5)

Näe hörrni det är ingen bra fredag. Jag lider av knepiga krämpor som jag inte kan sätta fingret på... Men valspurten här på bloggen måste fortsätta! Vi tar några av de roligaste i samma inlägg då för att muntra upp oss så här på fredageftermiddagen. Vad sägs om två nationalister, en feminist och en knäppskalle!?


Feministiskt Initiativ
Härligt parti med mycket brudar på listan! Men nu ska vi ju hålla oss opartiska här och helt enkelt kika på namnen och vad de har att komma med på den fronten. Ganska bra tycker jag trots att man här, ur ett namn-taktiskt perspektiv, gärna hade velat se mycket könsneutrala namn som Alexis och Kim samt ett och annat flumnamn typ Månstråle. Ändå håller Fi en hysat bra nivå med namn som Lotten Sunna, Roya Hakimnia och Björner Torsson. Tvåkommafem för namnen fem för politiken!

Sverigedemokraterna
Då var vi här, hos den stora hemska svenska synden som 95% av invånarna skäms för och som trots detta ska tigas till döds. Det, kan jag väl få börja med att påpeka, är en riktigt dum idé… Men vidare till SD's politik och framförallt Sd's namn! Har man helt sjukt tråkigt någon gång så kan man gå in på SD's hemsida och se Jimmie stå och se ut som en metreolog i olika klipp som han alltid innleder med ”vi bor i ett fantastiskt land”. Det räcker dock med att spendera fem minuter på den där hemsidan för att se igenom allt fluff (trots att det är mycket fluff…) och inse att SD tycker precis samma saker som alla andra nationalistiska partier. Och det räcker med bara en smula almänbildning för att sätta partier som SD i ett historiskt perspektiv och inse att inte särskillt bra saker kommer utav en sådan hållning.
Jag ville bara ha det sagt, hur det fortfarande kan finnas hundratals tusen väljare för ett sådant parti är bortom mig ärligt talat. Och inte känns det som att det kan vara roliga namn som drar heller, vilket man ju annars kunde tro.
Nej, det är torrt på SD’s lista och det roligaste jag kan hitta är en person med titeln ”Badmästare” vilket efter lite efterforskning visar sig vara ett riktigt yrke, om än ett fjantigt sådant…
Nej, i sann SD-anda är det mycket fluff på valsedeln, det ser fint och välpolerat ut men tittar man närmre så är det inte särskillt vettigt eller intressant alls.
Det blir tamejfan noll poäng här!

Rikshushållarna
Nu blir det knäppt här! Inte lite knäppt heller utan snarare helt-uppåt-väggarna-galet. Rikshushållarna är ett parti som leds av Lennart Nyberg och som hållit igång ett bra tag, femton år. Metapedia beskriver deras politik som ”nationalistisk med en i stort nationalsocialistisk och teknokratisk syn på ekonomi och samhällsstyre”. Jag skulle säga att det räcker bra med knäppt. Rikshushållarna vill bland annat införa diktatur, avskaffa alla skatter och införa en lön för alla människor på 9000 kr/månad…
De har ställt upp i två riksdagsval och fått 17 respektive 8 röster i de valen, i år siktar de på att nå 4%-spärren antar jag…
Och med tanke på de namn de har på sin lista så kanske det kan gå vägen!
Lennart har satt sig själv först, såklart, framför ett helt gäng väldigt prominenta medborgare! Där finns bland annat samtliga riksdags-partiledare (utom MP, kanske att de inte ville vara med?) och ett antal andra med intressanta titlar som ”kyrkopresident”.
Här är det kanske läge att nämna för er som inte vet det att vem som helst får sätta upp vem som helst på en valsedel, utan att be om lov först. De flesta av namnen på Rikshushållarnas lista vet nog inte att de sitter där, eller så är de helt och hållet påhittade.
Lite cred får man ändå ge Nyberg, det är kreativt detta, och ser man enbart till listan så kan man ju inte komma ifrån att den är imponerande, minst sagt. Till exempel:
Lars Rutger Solstråhle, Visionär
Daniel Westling, Ockelbo Företagare
Madeleine Bernadotte, Prinsessa av Sverige
Det måste ju faktiskt bli höga poäng till Lennart och Rikshushållarna, med ett visst avdrag för att detta är en galen mans förvirrade påhitt. Då landar vi väl på tre poäng, typ.

Svenskarnas Parti
Ok, nationalistiskt (rasistiskt!!) gäng nummer 3 här. Man tycker att de borde slå sin rakade huvuden ihop snart men det kanske man inte ska prata högt om… Svenskarnas parti tycker exaktpåpricken samma saker som Nationaldemokraterna. De har en fornnordisk runa som symbol (misstänkt lik något annat svart kors som använts som politisk symbol…), de vill också ”avveckla mångkulturen” och det har en liten länk på sin hemsida till en nationalistisk webshop där man kan köpa en autograf av Adolf Hitler för bara 10000 kronor!
Obehagligt sa Bill, obehagligt var ordet sa Bull…
Vad det gäller namn så är det svenskt som gäller! Av 20 namn på listan så är 9 stycken son-namn. Trist, jag vet. Man har fått in en Rebecka Schnorrenberger där som väger upp lite (Snorren, fniss!). Men det blir bara en poäng ändå.

1 kommentar:

  1. Oj vilken besvikelse, bara ge Svenskarnas Parti en poäng? Det var just Fröken Schnorrenbergers namn som avgjorde vars min röst föll i riksdagsvalet.
    Till landstinget i Stockholm föll rösten lätt på Mohammad llyas Khan från Fi. Det liksom ... rullar så bra i munnen

    SvaraRadera