lördag 18 september 2010

Jesper utvärderar dina riksdagskandidater baserat på namn (del 6)

Folkpartiet Liberalerna
Inte mycket roligt här tyvärr, men Folkpartister ser ju å andra sidan i regel väldigt roliga ut, de kompenserar kanske på det sättet. Men nu är det namn vi snackar om och några som sticker ut är:
Mikael ”Prinsen” Trolin, musiklärare, Haninge
Peter Olevik Dunder, officer, Haninge
Mae Liz Orrego Wennick, biståndshandläggare, Stockholm
Och det roliga här är väl då att det först och främst är en sån där skojfrisk musiklärare med smeknamn som man annars trodde att FP hatade, sedan en officer vid namn Dunder vilket torde vara ett exemplariskt namn för just FP (man undrar här om ”Prinsen” och fänrik Dunder är polare i Haninge kanske?). Samt att det är en människa med väldigt tråkigt jobb som kompenserar detta med en rolig stavning på ett namn som många annars använder för att beskriva kvinliga genitalia, alltså Maj-Lis. Överlag rätt trist, det är ändå 48 andra namn på den här listan också. 2 flumskolor av fem möjliga.

Frihetliga Rättvisepartiet (FRP)/För ett demokratiskt och ett folkstyrt Europa utan EU-byråkrater
FRP har som sina viktigaste frågor att Sverige lämnar EU, descentralisering av samhället samt ökad hjälp för elallergiker. Härligt tycker jag att det finns ett parti därute som värnar om alla er med elallergi, i övrigt känns det ju riktigt titta-på-färg-som-torkar-tråkigt det här partiet, både vad det gäller politik och namn. En röst på FRP är en röst enbart på namn som Bernt Bäckström och Thomas Fasth och det vill i alla fall inte jag vara med om! Inga poäng!


Piratpartiet
Här händer det grejer! Inte så många namn på listan men en bra konstigt-namn-procent. För det första har vi ju partiledaren, Rick Falkvinge, som alltså har ett namn som han har hittat på helt själv! Stilpoäng till Rick som dessutom föddes som Dick Greger Augustsson vilket ju också är ett förhållandevis roligt namn, det märks att PP har satsat på just namn-frågan i sin framtoning. På denna valsedel finns inte heller några yrken utskrivna vilket också kan tyda på att man satsar helhjärtat på intressanta/komiska namn (eller att de flesta mest sitter hemma och kollar på tv-serier och skriver inlägg på Flashback).
Andra bra namn från PP:
Dick Wase, Enskede, 55 år
Laszlo Donat, Kista, 67 år
Malin Littorin Ferm, Vällingby, 20 år
Framför allt är ju detta sista namn intressant där det är lätt att se framför sig en blandning av kraftkarlarna Jan-Otto ”Totto” Littorin och Lars Ferm, tidigare Lars-Inge Svartenbrandt. En kombination som nog många skulle vilja se i Riksdagen.


Nordisk Union
Det här är ett gäng som av någon anledning mer än något annat vill att Norden ska gå ihop och bli ett enda land. Dessutom har de mycket starka åsikter om fortkörning, ”vi bör ha viktigare saker för oss än att kontrollera bilister som åker 20 - 30 km för fort!” tycker de. Nordisk union slår mig som ett gäng gubbar som står och gapar om att det är förjävligt att de inte får säga ”negerboll” längre utan att få skäll. Och såna gubbar gör man ju faktiskt bäst i att ignorera tills de dör, eller hur. Låt oss gå vidare för namnen var inte särskillt kul de heller. Noll poäng.


Rättvisepartiet socialisterna
För dig som är socialist men tycker att Såssarna och vänstern är förjävla mjäkiga och har tappat sin revolutionära glöd! Du har läst en handfull citat av Leo Trotskij och du gillar naturfärgade kläder som täcker större delen av ansiktet. Du har svårt att komma på roligare saker att göra med dina helger än att till exempel ockupera ett kårhus (eller ett bårhus eller ett badhus… Ockupationsdelen är det viktiga. Och att någon har en megafon.) Kanske är du en översittare och en viktigpetter som alltid suckar demonstrativt åt alla andras åsikter? Kanske är då Rättvisepartiet Socialisterna något för dig!
För att komma till det viktiga: namnen, här ligger RS mycket bra till! Det är inte oväntat galet, detta är proggarnas barn och de döptes säkert i många fall i samband med väldigt mycket rödvin och hallucinogener. Topp-tre:
Sigbritt Herbert, lärare, Östersund
Per Tjäder, personlig assistent, Uppsala
Bilbo Göransson, barnskötare, Rinkeby
Bra jobbat tycker jag! Tre poäng!

Sjukvårdspartiet
Jag tycker mig inte behöva förklara vad det här gänget vill göra. Det framgår rätt tydligt av namnet, bra sjukvård åt alla! Och det är ju bra!
Värt att nämna är att Sjukvårdspartiet har den överlägset fulaste hemsidan av alla partier jag har kikat på de senaste dagarna (förutom Rikshushållarna, men jag tycker inte att det räknas om den gjorts i paint av en mentalpatient). Nej, Sjukvårdspartiet har valt att lägga sina resurser på sina valfilmer istället, de är ofrivilligt roliga och de tar aldrig slut!


Vi hittar ett intressant namn av de tolv på valsedeln:
Mihkel Nômm, Klassmorfar, Sörmland
Bara jag som får pedofilvibbar av titeln? Hur som helst, inget bra ratio där, svag tvåa till Sjukvårdspartiet.




Vi närmar oss slutet... Glöm inte att kika in här innan du röstar imorgon för en sammanfattning, annars vet du ju inte vad du ska rösta på...

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Men Jesper. Varför har du glömt bort att poängsätta Piratpartiet? Stor förvirring kan ju uppstå. Gissar iofs att de fått… 3 poäng?

    Sjukvårdspartiet hade bra film med härlig, svängig musik som får vem som helst att ta fram chipspåsen och ställa frågan "Har ni fest här eller..?"

    Eller inte.

    SvaraRadera