måndag 26 juli 2010

Semester, dag 5

Ok, jag är den första att medge att semesterrapporteringen här ifrån Wien inte precis har varit minituös… Men vem vill läsa om att vi: ätit, sovit, festat, rökt massor av cigaretter och bakfyllesett ett tiotal Seinfeld-avsnitt? För fram till idag är det ungefär allt som har hänt, och det har varit ett härligt sätt att påbörja sin semester.
Det hela började visserligen med att jag lämnade min plånbok i säkert förvar på planet vi kom hit med och var tvungen att sitta på flygbussen ut för att hämta skiten, plus att Zuzanne (en av de fina vänner med vilka jag spenderar min semester) blev tuggad på av någon typ av flygande varelse som vi fortfarande inte riktigt har identifierat och är en smula rädda för… Men allt det är glömt nu och igår anlände vår Tyska vän Bettina hit! Det är bra framförallt av två anledningar: Betty är trevlig och vi tycker om att umgås med henne samt hon talar tyska (flytande!), så inga mer missförstånd på restauranger/taxi/kollektiva transportmedel.

Idag gav vi oss således ut på stan för att turista. Jag har sett det mesta förut och kunde spela en smula världsvan och hittade nästan överallt efter bara kort förvirring. Vi såg Stephanskyrkan, en jävligt stor kyrka.



Vi såg Karlskyrkan, en annan jävligt stor kyrka...




...där de försökte vara ungdomliga och anse det vara "ocoolt att skrika", vi trotsade.



Sedan gick vi till Nachmarkt för att handla god mat till kvällen och artigt tacka nej till krimskrams på tyska (nein danke) och därmed känna oss världsvana och oturistriga




I samma veva hittade jag också bilder på Eriks föräldrar i stan, fint!



Därefter ville kvinnorna shopa och herrarna gå hem och ta en tupplur. Det har blivit en smula så nu av någon anledning. Tjejerna sitter på ena sidan av bordet på restaurangen, killarna på andra. Tjejerna dricker spritzer, herrarna rödvin. Tjejerna pratar inredning, herrarna fotboll. Hur blev vi så? Vi är väl inte alltid så? Kan det vara en semestergrej? Det hela är oklart men vi har likförbannat väldigt trevligt.

Tupplur var det ja…

2 kommentarer:

  1. Bara älskar dessa titta där bilder med erik, det är ungefär som close-up animals with a wide angle lens.. det tar liksom timmar innan man tröttnar.

    SvaraRadera
  2. Hittade just hit och insåg på en gång att du har en störtskön blogg. Gillar bilderna på Erik :)

    SvaraRadera