torsdag 21 oktober 2010

Nyheter av värde denna vackra Oktoberdag

Fler felsägningar i politiken tycker jag! I veckan blandade en fransk minister ihop uttrycken litegranna och pratade om ”genitala avtryck” istället för fingeravtryck, och vore det inte betydligt roligare om vi identifierade brottslingar på det sättet? Frankrike går bra på felsägningsfronten just nu överlag, här om veckan blandade frankrikes utbildningsminister ihop ”inflation” med ”oralsex” (vilket tydligen är lättare på franska än på svenska). Jag är helt för detta, se bara hur mycket roligare den här texten från Europeiska kommissionen blir om man ersätter ”inflation” med ”oralsex”:
”Oralsex orsakar inte några större problem så länge oralsextakten är låg, stabil och i linje med företagens och konsumenternas förväntningar. En viktig effekt av oralsex är dock den osäkerhet den för med sig när oralsextakten är volatil (…) när oralsextakten är volatil menar vi att den varierar snabbt med tiden, uppåt och nedåt, och med relativt stora svängningar.” Fniss fniss osv.

I Mexico har över 28000 människor dött i knarkkrigen de senaste fyra åren, man räknar med att fler människor kommer att dö i det kriget i år än i Irak och Afghanistan tillsammans. Kriget utgörs dels av interna stridigheter inom kartellerna men också om det raka kriget mellan polis och brottslingar, ungefär 7 procent av de döda har arbetat inom polisstyrkan.
Nu har man utsett en ny polischef i en stad i norra Mexico, vilket är det mest drabbade området, 20åriga Marisol Valles.

Borgmästarens kansli konstaterade att "hon var den enda person som tackade ja till jobbet", och det är väl inte så underligt kanske, att man inte vill bli dödad och stympad och så… Det intressanta med denna nyhet är reaktionerna tycker jag, för oavsett hur klokt eller oklokt det är att sätta en 20årig student som polischef mitt i detta så blir det extremt uppenbart i detta fall precis hur stor skillnad folk gör på tjejer och killar. Jag lovar att om detta handlade om en 20årig student som var kille så hade det:
1. Inte blivit rubriker över hela världen.
2. Setts som lite djärvt och modigt snarare än dumdristigt.
3. varit färre kommentarer om den förestående våldtäkten av polischefen i fråga…

En rolig nyhet också:

Varför denna nyhet är rolig? Av flera anledningar, först och främst är det roligt, och en smula irriterande, att rubriken rimmar men inte är perfekt. Den perfekta rubriken skulle naturligtvis vara ”Isbjörnen Knut fryses ut” då hade det varit en rubrik i Aftonbladet-klass! Men DN är väl lite för fina för det.
Sen är det ju naturligtvis mycket roligt att björnexperten som citeras i artikeln heter Heiner Klös, det tycker i alla fall jag är humor…


Ps. Det är sjukt att de har lagar i det underbara landet i väst som säger att man får vara homosexuell så länge man inte berättar det för någon… Ds.

Ps2. Det är sjukt med den nya lasermannen, Malmö befäster sin position som stället där det händer i Sverige Ds.

Ps3. Förresten! Jag har beefat upp Höstlistan från förr-förra inlägget! Den är dubbelt så grym nu! Ds.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar