måndag 25 oktober 2010

Veckans roligaste, inlägg delvis på norska!

En präst i Norge har tolkat hejvilt och skrivit en bok om sex i Bibeln, nu sitter han i intervjuer och pratar om hur kåt han är och hur mycket lust han får av sin gud.
Cheferna är naturligtvis inte jätteglada över det här lilla utspelet av den brunstiga prästen från Vålerenga, Domprosten (som ser ut precis så som man tänker sig att en domprost ska se ut) är upprörd.

 ”Det er leit at han finner det nødvendig å lage en bok som synliggjør sider ved Bibelen som ikke er dens sentrale tema, sier han til Vårt Land.”

Visst är det roligt med norska… Alltså: Domprosten tycker inte om att den här boken lyfter fram sidor av bibeln som inte är ”skriftens centrala tema”.
Hmm… Är inte själva tolkningen av den där luntan något som präster sysslar med mest hela tiden? Och vad är detta centrala tema han menar då? Våld? Jordbruk? Män som bär klänning och fånig hatt? Eller menar han fromhet och kärlek och sånt? Ja, kärlek är väl sånt som kyrkan gillar att påstå att man tycker om? Och sambandet kärlek/sex då, det känns väl kanske inte extremt långsökt? En eller två något mer långsökta kopplingar till bibelverser har ju gjorts förut…
Vidare förklarar domprosten att han inte läst boken och inte heller har lust att göra det ”av fri vilja” men att han ”kanske blir tvingad till det”
Stackars domprosten. Att bli tvingad att läsa massa dravel skrivet av en förvirrad flummare… Aldrig att domprosten själv, eller kyrkan, skulle tvinga på någon en så knäppig bok med så galna idéer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar